Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Furetto varroa atka elleni porlasztó

Csatolt dokumentumok

Ár:
99.900 Ft (78.661 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 1.710 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Raktáron

Erre az eszközre támogatás vehető igénybe a Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján!

A Furetto könnyű, egyszerűen kezelhető, könnyen tölthető és adagolható egykezes eszköz. A gőzösítés, porlasztás elvén működik. A spirálcsövet gáz fűti, amelybe a befecskendezett anyag gőzzé, füstté alakul és ezt a szerkezet végén lévő fúvókán keresztül a kaptár bejárójába fújja. A Furetto mikroszkopikus részekre porlasztja az anyagot, a mikron tizedére. Erre azért van szükség, hogy a kaptár  minden részébe eljusson, így a méhfürtben is hasson az atka ellen.

Az adagoló gomb egyszeri megnyomásával egy méhcsalád kezelésére elegendő szert porlaszt szét. Pontosan ennyi kell a hatásos védekezéshez. A folyamat 5 másodpercet vesz igénybe. A spirálcső a 190 grammos egyszer használatos gázpalackról melegszik fel.

Menny.:db

  • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
  • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Csavarja le a gázpalacktartó műanyag dobozt (piros színű). helyezze bele a gázpalackot, majd csavarja vissza. Ellenőrizze a tömítettségét. Töltse fel a hatóanyagtartályt (sárga színű 1 literes, piros színű 2 dl-es) és csavarja vissza. A hatóanyagot csak közvetlenül a kezelés előtt készítse el. A vivő anyag kizárólag könnyű tisztított petróleum lehet, más anyag használata tilos! A szállítási dugót ne helyezze be a készülék működtetése közben, mert a hatóanyagtartályban vákuum keletkezik, ezért folyamatosan kisebb-kisebb mennyiség jut a kaptárba. A szállítási dugót a kis hatóanyagtartályban egy nylon tasakban találja, ezt csak akkor használja, ha a hatóanyagot a tartályban szállítja.

Javasolt hatóanyag keverékek

1 literes tartályhoz     2 dl-es tartályhoz    
Taktik 50 ml 1000 ml petróleum Taktik 10 ml 200 ml petróleum
Mitac 36 ml 1000 ml petróleum Mitac 7,2 ml 200 ml petróleum

A készülék beindítása

Távolítsa el a záró gumilap közepéből a szállítási dugót, hogy ne keletkezzen vákuum a hatóanyagtartályban. Nyissa ki a gázszelepet, közben gyújtsa be öngyújtóval a fekete borítórács alatt az égőtestet. A begyújtott Furettot melegítse fel. Helyezze a porlasztót a kaptár kijárójába vagy az erre a célra készített furatba. nyomja meg a készülék fogantyújába beépített sárgaréz adagoló gombot és engedje el. A hatóanyag a fűtött spirálcsőbe jut és porlasztva a kaptárba fújja 5 másodperc alatt. A következő kaptárnál a folyamatot ismételje újra!

Javasoljuk

A spirálcsövet csak a szükséges mértékben melegítse, a láng ne égjen túl a gázégő védőrácson. A spirál ne izzon fel pirosra, a spirálcső színe csak fekete és a mélybordó között lehet. ( Ez sötétben jobban látható) A túlzott fűtéssel csökken a spirálcső élettartama (revésedés, eldugulás), a gázpalack lefagyhat. Normál, jó használati körülmények között a spirálcső 10-12 évig működik az ön megelégedésére. Javasoljuk, hogy fiasítás mentes időszakban védekezzen, +12°C felett, egy kaptárba csak egyszer nyomja meg az adagoló gombot. csak felhasználás előtt készítse el a szert, ajánlott méztéri fiókok nélküli családoknál használni.

Jótanács

A fúvókát szükség szerint tisztítsa. használat után a hideg készüléket tiszta petróleummal mossa át és hagyja benne a spirálcsőben. A hatóanyag tartályt ürítse ki és törölje szárazra.

Természetes elhasználódás a készüléknél: a pumpabőr- a bőrtömítést javasolt kétévente cserélni a megfelelő mennyiség kijuttatása érdekében -

Munkavédelmi előírások

Védőkesztyű és megfelelő védőmaszk használata kötelező! Zárt térben nem alkalmazható!

Balesetvédelmi előírások

Tilos a készüléket emberekre irányítani és működtetni! Figyelem! A borítórács érintése égési sérüléseket okozhat!

Tűzvédelmi előírások

Gyúlékony anyagok közelében ne használja (pl. száraz avar). A készülékben keletkező füstgőz nyílt láng közelében vagy a keretlécnek ütközéskor belobbanhat.

Figyelem

A gázpalackot eltávolítani a készülékből csak teljesen üres állapotban, nyílt helyen szabad.

A palackot soha ne cserélje ki láng vagy izzó hőforrás közelében.

Mielőtt új palackot helyezne be, mindig zárja el a gázszabályzó szelepet.

Tilos a palackot vagy a palacktartót olyan magas hőmérsékletnek kitenni (pl. forró víz, nyílt láng stb.) amely a palacktartót deformálhatja.

Palack cseréje

Csak olyan palackot használjon, amely lazán illeszkedik a palacktartóba, nem szorul. Tilos az olyan palack használata, amely szorul a palacktartóban, mert tűz-, baleset- és életveszélyes lehet.

  • csavarja le a palacktartó műanyagot (piros), és vegye ki az üres palackot,
  • helyezze be a palacktartóba az új teli gázpalackot
  • csavarja fel teljesen a palacktartót, a palackot a készülékben lévő lyukasztótű nyitja ki, és a gázpalackon lévőszelepet nyitja
  • vigyázzon, hogy párhuzamosan illessze a két menetet össze
  • ellenőrizze a készülék gáztömítettségét

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!