Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Farm Blog

Farm Blog

Aki méhészettel foglalkozik az hamar rájön, hogy a méztermelés valódi sikere az atkák elleni védekezésben rejlik, ugyanis az atkák túlzott szaporulata és nem megfelelő kezelése idővel akár az egész méhcsalád pusztulását is okozhatja. 

Ahhoz, hogy a méhek túléljék a telet és egészségesen kezdjék a következő tavaszt, az atkák okozta problémát a minimumon kell tartani. A sokak által ismert varroa atka legnagyobb veszélye, hogy a méhészek nem veszik időben észre a jelenlétüket, ugyanis a megjelenésük korai szakaszában a méztermelés még nem esik vissza, azonban a paraziták ott vannak és folyamatosan szaporodnak.

 

A hidegebb, csapadékosabb időjárás sok ízületi problémával küzdő, vagy idős állatnak jelent különösen fájdalmas időszakot. Vannak fajták, amik genetikájuknál fogva hajlamosabbak a mozgásszervi problémák, így náluk különösen ajánlott a folyamatos odafigyelés, ízületvédők alkalmazása a nagyobb problémák megelőzése érdekében.

 

Azok, akik juhok, kecskék és más haszonállatok tenyésztésével foglalkoznak a mindennapok során, pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen nagy kihívásokat tartogat a megfelelő tápanyag biztosítása az állatok számára.

A méhcsaládokra meglehetősek sok veszély leselkedik, éppen ezért mindegyikre alaposan fel kell készülnöd, hogy megvédhesd a kaptárt. Ez abban az esetben is igaz, ha az atkák elleni védekezés kerül napirendre.

A méhészet egy rendkívül izgalmas szakterület, viszont sok mindenre oda kell figyelni annak érdekében, hogy a méhcsaládok egészségesek és aktívak legyenek. Webáruházunkban mindent megtalálsz, ami a szakszerű méhészkedéshez kell.

A méhészkedés remek elfoglaltságot nyújt, ugyanakkor sok kihívást is tartogat, ha igazán jól akarod csinálni ezt a nagyszerű mesterséget. A felelősségteljes és körültekintő magatartás minden körülmények között fontos, ellenkező esetben nagy veszélynek teheted ki a méhcsaládokat.

 

A méhészkedés egy rendkívül izgalmas szakma, ami a megfelelő tudás és tapasztalat birtokában sok örömet tartogathat a Számodra. Lazsálásra azonban nincs lehetőség, ugyanis a méhcsaládok folyamatos odafigyelést igényelnek.

A méhészeti eszközök milyensége nagymértékben hozzájárulhat a munkád minőségéhez és ezzel együtt a hatékonyságodhoz. Vannak olyan kritériumok, melyek kiválóan körül írják, hogy melyek azok a termékek, amik szóba jöhetnek és nem hagynak cserben.