Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Költésrothadás gyorsteszt (Európai)

Ár:
3.800 Ft (2.992 Ft + ÁFA)
Gyártó: Vita
Szállítási díj: 1.710 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Hiánycikk

A VITA® nyúlós költésrothadás (amerikai) kimutatására szolgáló gyorstesztet a Vita (Europe) Ltd. a Yorki Központi Tudományos Laboratórium Gyorsteszt Diagnosztikai szekciójával fejleszttette ki. Ezzel az eszközzel a mézelő méh lárvákban a nyúlós költésrothadás (amerikai) fertőzöttség helyben, gyorsan kimutatható. A gyorsteszt ugyanazon a technológián alapul, mint a népszerű terhességi teszt és specifikus reakciót mutat ki a nyúlós költésrothadás (amerikai) kórokozója, a Paenibacillus larvae var. larvae ellenanyagaival szemben.

A gyorsteszt állandó szigorú gyakorlati ellenőrzés alatt áll a standard laboratóriumi tesztek mellett. A gyorstesztet a Yorki Központi Tudományos Laboratórium Nemzeti Méhészeti Intézete hagyta jóvá, más nemzetközi intézmények mellett.

Menny.:db

 • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
 • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

Használati utasítás

Mintavétel:

 • Használja a mintavevő pálcát a fertőzöttség jeleit mutató lárva kivételéhez.
 •  Csavarja le a tesztflakon tetejét. Tegye a mintát a pálcával a flakonba. Rázza bele a tesztfolyadékba a lárvát.
 •  VIGYÁZAT – A tesztfolyadék sodium azidot tartalmaz; nem emberi fogyasztásra
 •  Szorosan csavarja vissza a tetőt a flakonra, majd erősen rázza kb. 20 másodpercig, amíg a minta teljesen elkeveredik a tesztfolyadékban.

Tesztvégzés:

 • Vegye ki a tesztlapot a fóliából.
 •  FIGYELEM - Ne érjen az eredmény kijelző ablakhoz.
 •  Csavarja le a tesztflakon tetejét és a pipettával vegyen mintát belőle. Az eredményes kimutatás érdekében a felrázás után rögtön vegye ki a mintát a pipettával, hogy a baktérium ne különülhessen el az oldattól.
 • Tartsa a tesztlapot vízszintesen és óvatosan cseppentsen 2-3 cseppet a mintavevő kör közepébe.
 •  Tartsa a tesztlapot vízszintesen, amíg a minta felszívódik (kb. 30 másodperc) és az eredmény kijelző ablak kék színű lesz.
 •  Várja meg, amíg a kontroll vonal megjelenik (C) és olvassa le az eredményt (kb..1-3 perc) Kérjük, hogy a keletkező hulladékot a helyi követelményeknek felelően semmisítse meg.
 •  Alacsony hőmérsékleten a gyorsteszt elvégzése tovább tarthat. Lehetőség szerint a tesztet 18°C, vagy magasabb külső hőmérsékletnél végezzük.

Az eredmények értékelése

3 perc eltelte után a kontroll jelzés tisztán láthatóvá válik a tesztlap eredmény kijelző ablakában. A pozitív eredmény (két vonal látható – mind a Teszt (T), mind a Kontroll (C) alatt, lásd alul) azt mutatja, hogy a célzott kórokozó jelen van a mintában, vagyis a mintavételhez használt méhsejt nyúlós költésrothadással (amerikai) fertőzött. A T alatt a halovány csík is pozitív eredményt jelez.

A negatív eredmény (csak a Kontroll (C) alatt látható vonal, Teszt vonal nincs) azt mutatja, hogy a nyúlós költésrothadás (amerikai) kórokozója nem található a tesztelt mintában.

A negatív eredmény nem garantálja, hogy nincs fertőzés a méhcsaládban a mintavételtől eltérő helyen. A mintának használt sejtet ezért körültekintően válasszuk ki. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!