Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

ÉLŐSKÖDŐK ELLENI SZEREK

Rendezés:

A kullancs nyakörv ma már alapfelszerelés!

A kullancs nyakörv használata napjainkban nemes egyszerűséggel elengedhetetlen. Ahhoz, hogy kedvenced (legyen szó kutyáról vagy macskáról) egészségét maradéktalanul meg tudd őrizni, nélkülözhetetlen, hogy gondoskodj a kártevőkkel, vérszívókkal szembeni védelemről. Egykor egészen más időjárási körülmények uralkodtak hazánkban, mint most, ami azért érdekes és lényeges a témában, mert ezek a változások a kullancsok életminőségét is érintették. Régen leginkább tavasszal és ősszel kellett rájuk jobban odafigyelni, mivel az enyhe idő és a nedvesség párosa számukra maga a kánaán. A nyári hőséget ezzel szemben nem tolerálják jól, a téli mínuszok pedig pusztítóan hatnak rájuk.

A meteorológiai átalakulások abba az irányba mutatnak jelenleg, hogy az év egészében foglalkozni kell ezzel a kérdéssel, mert nincsen zord tél, ami megállíthatná a kullancsok fejlődését, szaporodását. Nem, hogy nem pusztulnak el, még csak nem is hibernálódnak, vagyis folyamatosan jelen vannak. A múltidézéshez még két tény is hozzátartozik. Egyrészt régen jobbára erdős területeken, kint a természet lágy ölén lehetett velük találkozni, ám ma már a városok parkjaiban is megtelepedtek, tehát ki sem kell lépni a szmogos közegből ahhoz, hogy kedvenced vérszívókba fusson. Másrészt jelenleg olyan nagyfokú a fertőzöttség, hogy a legtöbb példány komoly betegségeket terjeszt.

A kullancs nyakörv befektetés az egészséges jövőbe!

A fentiek fényében láthatod, hogy mennyire fontos feladat gondoskodni arról, hogy ezek a vérszívók bundán kívül maradjanak. A nyakörv kényelmes viseletet kínál kedvenced számára, ráadásul jól bírja a megpróbáltatásokat, s a legtöbb termék mindennek tetejében vízálló, tehát a fürdőzést sem kell nélkülözni.