Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > > >

MAQS 68,2 g hangyasavat tartalmazó csíkok mézelő méhek számára 20 csík/doboz

Csatolt dokumentumok

Ár:
18.995 Ft (14.957 Ft + ÁFA)
Gyártó: NOD Europe Ltd
Szállítási díj: Nem szállítható.
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Hiánycikk

Az MAQS csík egy innovatív megoldás, ami a mézelő méhek varroa atka elleni védekezéséhez egy szerves savat, a hangyasavat használ. A csík különlegessége, hogy a hangyasav molekula ragadósabb lesz, ezáltal könnyebben bejut a lezárt fiasításba, ott támadva az atkákat, ahol szaporodnak, meggátolva ezzel a vírusok átvitelét.

Az MAQS csík egy 7 napos kezelés, amit egy integrált varroa elleni védekezési program részeként kell alkalmazni.A magas nyári atkaterhelés komoly veszteségekhez vezethet a tél folyamán, melyek az MAQS csíkok alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek.

A kezelést el kell végezni tavasszal a nyári méhpopuláció védelme érdekében, majd ősszel is, hogy megvédjük a betelelő családot.

 

Kiszerelés: 20 csík/doboz

  • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
  • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

HASZNÁLATI  UTASÍTÁS

MAQS 68,2 g hangyasavat tartalmazó csíkok mézelő méhek számára

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Hatóanyag:

Egy csík tartalmaz: Hangyasav 68,2 g

Mindegyik csík törtfehér-karamell színű gélt tartalmaz, amely biológiailag lebontható, több rétegű, fehér papírba van csomagolva. Mindegyik csík körülbelül 10 x 20 x 0,4 cm méretű, súlya pedig 146 g.

JAVALLAT(OK)

A Varroa destructor  által okozott  varroózis kezelésére  mézelő méhekben  (Apis mellifera  L).

ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható az előírt hőmérsékleti tartományon kívül (10 - 29,5°C).

Nem használható az alább felsoroltaknál (egy vagy két fiasításos fiókkal rendelkező kaptárok, szabványos Langstroth vagy annak megfelelő, teljes méretű kaptárok, illetve olyan kaptárok, amelyekben a méhcsalád legalább 6 fias keretet fed le (körülbelül l O OOO méh)) kisebb méhcsaládok kezelésére.

MELLÉKHATÁSOK

A hangyasav kezdetben zavarja a méhcsalád tevékenységét és - az alkalmazást követő egy napon belül - a méhanya elutasítását vagy a felnőtt méheknél az elhullás kismértékű emelkedését eredményezheti. A fiasításkor jelentkező elhullásra a kezelés kezdeti szakaszában kerülhet sor. A javasolt külső hőmérsékleten  nem várható,  hogy a méhcsalád  általános egészségi állapotát  mindez negatívan befolyásolja; a méhcsalád tevékenysége a kezelési időszak után visszaáll a megszokottra. Egy vizsgálat során azonban, amikor az alkalmazás napján a külső hőmérséklet csúcsértéke 37,5°C volt, a méhcsalád pusztulását figyelték meg. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse  erről állatorvosát!

CÉLÁLLAT FAJ(OK)

Mézelő-méh

ADAGOLÁS,  ALKALMAZÁSI  MÓD(OK)  CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Adagolás : 1 tasak (azaz 2 csík) kaptáronként. A kezelés időtartama 7 nap. Az egyes alkalmazások között legalább egy hónapot ki keU hagyni.

Méhkaptáron belüli alkalmazásra. Alkalmazás ideje:

A készítmény  kizárólag a varroa elleni védekezést  szolgáló integrált program részeként alkalmazható. A készítmény alkalmazható egy vagy két fiasításos fiókkal rendelkező kaptárok, szabványos Langstroth vagy annak megfelelő, teljes méretű  kaptárok,  illetve olyan kaptárok  kezelésére,  amelyekben  a méhcsalád legalább 6 fias keretet fed le (körülbelül 10 OOO méh). Az alkalmazás napján a külső  nappali  hőmérsékletnek 1Q- 29,50C között kell lennie.

A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT ALKALMAZÁS:

A csíkokat óvatosan kelJ kivenni a műanyag tasakból, oly módon, hogy a tasak egyik végét le kell vágni, a csíkokat elkell választani a műanyag tasaktól, majd a tasakot hossz ban  a ragasztás  mentén  végig kell vágni. Ezt követően a csíkokat óvatosan szét kell választani. NE TÁVOLÍTSA EL A CSÍKOK PAPÍR CSOMAGOLÁSÁT.

Egy fiasításos fiókkal rendelkező kaptároknál két csíkot kell fektetni a fiasításos fiók kereteinek tetejére keresztbe, egyenletesen elosztva úgy, hogy a csíkok egymástól kb. 5 cm-re legyenek és a  csíkok  szélei,  valamint a fiók szélei között 10 cm  legyen.

Két fiasításos fiókkal rendelkező kaptárok esetében pedig a csíkokat a fent leírt módon a kaptár  alsó fiasításos fiókjának  tetejére kell tenni, így a csíkok a két fiasításos fiók között  fognak elhelyezkedni.

Szükség lehet mézes fiókok felhelyezésére, hogy megfelelő helyet biztosítsunk az erős méhcsaládoknak a terjeszkedéshez, vagy ha mézhordás várható. Anyarácsot is be lehet helyezni. Az összetétel részét képező összetevők/segédanyagok zöme élelmiszeripari minőségű cukor és keményítő, biológiailag lebomló/komposztálható papír csomagolóanyagban. A 7 napos alkalmazási időszakot követően a használt csíkokat nem szükséges a kaptárból eltávolítani, mert a méhek gondoskodnak erről. Amennyiben eltávolították a csíkokat, komposztálással kell ártalmatlanítani.

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Méz: Nulla nap.                                                      

Nem  végezhető  mézpergetés  a 7 napos kezelési  időszak alatt.

Beadás módja keretlécre helyezés
Hatóanyag hangyasav
Családra elég/kiszerelés 10

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 12.
Igen jó a webáruház, pontos és nagyon gyors a szállítás.
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 07.
A termékről még nincs tapasztalatom,de a web áruház *5ös

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Youtube videók