Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > > > >

MaXx Energy nyalótömb

Csatolt dokumentumok

Ár:
24.696 Ft (19.446 Ft + ÁFA)
Gyártó: Animaxx-Premium LTD.

A MaXx Energy elősegíti és javítja a bendő stabilitását a bendő mikroorganizmusok egyenletes táplálásán keresztül, ami jobb étvágyat, magasabb takarmánybevitelt, jobb emésztést, javult energia és vitaminellátást, jobb detoxikálást és immunrendszert eredményez.

Előnyei:

 • Gazdaságosabb termelés
 • Hosszabb hasznos élettartam
 • Jobb tejtermelés
 • Jobb szaporulat
 • Egészséges állat
 • Jobb takarmányhasznosulás
 • Jó energia és bendő pH egyensúly
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2019-04-18

 • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
 • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

Mikor alkalmazzuk a MaXx Energy nyalótömböt?

Legkritikusabb időszakok, amikor a MaXx Energy alkalmazása kiemelten javasolt:

 • Szárazon állás utolsó két hetében (előkészítés időszakában)
 • Ellés utáni 100 nap (utána váltson MaXx Original-ra az egészséges mikroflóra fenntartása érdekében)
 • A megtermékenyítés előtti 2. héttől (kondíció javítás)
 • A megtermékenyítést követő 6.hétig (megtermékenyített petesejt biztonságos beágyazódása érdekében)
 • A laktáció harmadik periódusában, ha a kondíció pont elmarad a kívánt értéktől (szárazra állítás előtt)
 • 12 hetes kortól (gyomor mikroflóra megerősítésére)

Maximális takarmányhasznosulás

A jó takarmányhasznosuláshoz, a bendőben folyamatosan jó kondícióban és megfelelő számban jelen lévő mikroorganizmus állomány szükséges. Ez csak viszonylag kiegyenlített gyomor pH mellett lehetséges.

Gyakori problémák egy tejelő szarvasmarha telepen

 • Energia egyensúly: túlzott súlyvesztés (ketózis), test kondíció, elhízás, ellési problémák, fogamzási gondok, elhúzódó szervizperiódus stb.
 • Gyomor pH: acidózis, bendő mikroflóra stabilitás, anyagcsere gondok, emésztési problémák és hatásfok, energia ellátási problémák, sántaság stb.
 • Immunrendszer: masztitisz, sántaság, ivarzás, betegségek – tejtermelés hatásfoka

Megoldás: MaXx Energy

A MaXx Energy elősegíti és javítja a bendő stabilitását a bendő mikroorganizmusok egyenletes táplálásán keresztül, ami jobb étvágyat, magasabb takarmánybevitelt, jobb emésztést, javult energia- és vitaminellátást, jobb detoxikálást és immunrendszert eredményez.

Átlagos napi bevitel

 • szarvasmarha: 120-150 g (max 300 g/állat)
 • juh: max 80 g/állat

Hogyan alkalmazzuk a terméket?

A vizsgálatok alapján a MaXx termékeket napi 6-8 alkalommal veszi fel az állat a különböző típusú MaXx tömbökből 250 - 500 g mennyiségben. Ez úgy történik, hogy a tömb látványa nyálkiválasztásra készteti az állatot. Megnyalva a tömböt az állat nyálat visz fel a felületre, ami a legfelső vékony réteget felpuhítja a következő alkalomra. Egy nyalás alkalmával ezért csak a legfelső vékony felpuhult réteget tudja az állat felvenni, így a nyállal elkevert MaXx termék folyamatosan (napi 6-8 alkalommal) magas energiát, ásványi anyagokat, nitrogénforrást biztosít, ami segíti a bendő mikroorganizmusok energiaigényes pl. fehérje felépítési folyamatait. A termék vitamintartalma jótékony hatással van az állat antioxidáns rendszerére és egyéb élettani folyamataira javítva ezzel annak általános állapotát. A terméket szabad hozzáféréssel a vödrök egyenletes kihelyezésével az etetési helyre helyezve kell biztosítani. A vödrök ne legyenek közel az itatóhelyekhez. 

Szabályozott bevitel

A szabad hozzáférés ellenére a nyalótömbök szilárdságuknak köszönhetően egyenletes és kontrollált energia bevitelt tesznek lehetővé. A termék adagolási módja egyenletes energia és egyéb tápanyagbevitelt jelent a gyomor mikrobák és ezáltal a gazdaállat számára. 

Maximalizált összetétel

A MaXx nyalótömbök olyan új eljárással készülnek, melynek során megmarad a magas cukor, olaj és zsír, vitamintartalom és energiaszint. Ez az új eljárás nagyon gyorsan és kíméletesen vonja ki a vizet a termékből az előállítás során. Ez más eljárásokhoz képest a cukrokat, telítetlen zsírsavakat, fehérjéket, vitaminokat kevésbé károsítja, így több emészthető és jól hasznosuló energia kerül a bendő- be, ami végül jobb teljesítményt eredményez. Az energiahiány, a fehérjeépítési folyamatok elmaradása, nitrogénhiány, acidózis, ketózis, rossz szaporodási eredmények, ellési problémák, masztitisz és sántaság, rövid hasznos élettartam esetén segít a MaXx Energy. A termék biztosítja a bendő a mikroorganizmusok számára a szaporodáshoz és fehérje-szintézishez (pl. az ellés utáni időszakban a hiányzó) energiát cukrok formájában (16 MJ/kg DM) és (pálma és napraforgó olaj 14%, cukor 35%) by-pass energiát is tartalmaz. A gyors fehérjeszintézishez szükséges kiegészítő fehérjét (12%), és nem fehérje eredetű nitrogént (Urea 1,8%) szintén szolgáltat. A termékben minden a mikróbák számára fontos ásványi anyag, mikroelem (16% hamutartalom) és az állat számára szükséges főbb vitamin (A, D, E vitaminok) jelentős mennyiségben megtalálható. A gyors fehérjeszintézis csökkenti a bendő ammóniatartalmát (gázmegkötés javul), ezáltal a vérben az ammónia koncentrációt, majd a májban a karbamiddá alakulást és felhalmozódást, megelőzve ezzel káros hatásait a szaporodási eredményekre. Az ammónia-termelésből származó energiaveszteségeket is csökkenti és javítja a takarmány hasznosulását is. 

A MaXx Energy szukrózban kifejezett szénhidrát tartalma meghaladja a 35%-ot. A szukrózt, a szukráz enzim a bendőben (savas pH mellett) könnyen és rendkívül gyorsan bontja α-D glükózra és β-D glükózra. Ebben a formában a molekulákat a mikroorganizmusok gyorsan felhasználják. 

Maximális ízletesség

A nagyon magas nádcukor és a növényiolaj tartalom kiváló ízt eredményez. A bevitel egyenletessége miatt a túlfogyasztás veszélye nem áll fenn. Amikor az állat megnyalja a MaXx tömböket, a termelődő nyál megnedvesíti a termék felszínét, ami egy szabályozott mennyiség felvételét tesz lehetővé. A nyál, a kis térfogatban magas koncentrációjú cukor, növényi olaj stb., energia állandó bevitelét eredményezi a bendőbe.

 

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 22.
Minden gördülékenyen ment.Az ár is megfelelő volt.Gondolom,nem véletlen fogyott el a készlet.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő