Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Oxybee por és oldat 39,4 mg/ml diszperzióhoz méhkaptárban való alkalmazásra mézelő méhek számára

Ár:
17.190 Ft
13.750 Ft (10.827 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2023. 09. 01. -
Gyártó: Véto-Pharma S.A.
Szállítási díj: 1.710 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Raktáron

Oxybee por és oldat 39,4 mg/ml diszperzióhoz méhkaptárban való alkalmazásra mézelő méhek számára.

Az Oxybee kizárólag fiasításmentes kolóniákban alkalmazható.

Az Oxybee hatóanyaga az oxálsav.

Kiszerelés: 1000 g
Menny.:db

  • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
  • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

Célállat:

Mézelő méh 

Gyógyszerforma:

Por és oldat diszperzióhoz, méhkaptárban való alkalmazásra. Oldat diszperzióhoz, méhkaptárban való alkalmazásra (a hatóanyagot tartalmazó palack): Átlátszó és színtelen oldat. Por diszperzióhoz, méhkaptárban való alkalmazásra (tasak): Fehér, kristályos por

Ellenjavallatok:

Nincs

Adagolás és alkalmazási mód: 

Méhkaptáron belüli alkalmazásra.

Adag:

A méhek által elfoglalt léputcánként egyszeri 5-6 ml maximális adagot kell a kész, méhkaptárban való alkalmazásra szolgáló diszperzióból alkalmazni. Az egy családban felhasznált készítmény összmennyisége nem haladhatja meg az 54 ml-t. Ezért a léputcánkénti adagot szükség esetén csökkenteni kell annak érdekében, hogy ne lépjék túl a családonként alkalmazott maximális összmennyiséget (számítás: maximális adag kolóniánként/foglalt léputcák száma=x,x ml/léputca).

Az Oxybee alkalmazása a fenti adagolás szerint kizárólag az olyan, függőleges kereteket tartalmazó kaptárakra vonatkozik, amelyekhez felülről lehet hozzáférni, mivel a más típusú kaptárakban élő méhek kezelését nem tanulmányozták.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat :

A készítményt egy megfelelő beosztásokkal ellátott, alkalmas mérőeszköz (pl. pipetta, egyszer használatos fecskendő) segítségével kell a léputcákban tartózkodó méheken alkalmazni.

A méhkaptárban való alkalmazásra szolgáló, kész diszperziót a léputcákban tartózkodó méhekre kell csepegtetni.

Az adagolást gondosan kell végezni, a túladagolást kerülni kell. Az alkalmazás során a diszperziónak melegnek (30 – 35 °C) kell lennie. Az Oxybee-kezelés során a külső hőmérsékletnek el kell érnie a 3 °C-t. Kaptáranként kizárólag egy kezelés végezhető. Amennyiben a kész diszperziót tárolták, használat előtt alaposan fel kell azt rázni

A méhkaptárban való alkalmazásra szolgáló, kész diszperzió elkészítése:

 Alkalmazás előtt az ízesített szaharóz por tartalmú tasako(ka)t az oldószert tartalmazó palackhoz kell adni a következők szerint::

Helyezze az oxálsav-dihidrát oldatot tartalmazó palackot meleg (30 – 35 °C) vízbe. Nyissa ki ollóval a szaharóz port tartalmazó tasako(ka)t.

444 ml méhkaptárban való alkalmazásra szolgáló, kész diszperzió elkészítése: Öntse egy tasak tartalmát a 375 g oxálsav-dihidrát savoldatot tartalmazó palackba. 888 ml méhkaptárban való alkalmazásra szolgáló, kész diszperzió elkészítése: Öntse két tasak tartalmát a 750 g oxálsav-dihidrát savoldatot tartalmazó palackba. A tasak(ok) teljes tartalmát be kell önteni az oldatot tartalmazó palackba.

Szorosan zárja le az palackot és addig rázza, amíg a szaharóz teljesen feloldódik. A kész diszperzió méhkaptárban való alkalmazásra, színtelen, átlátszó vagy kissé zavaros.

 A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

Nem szabad a javasolt adagot túllépni, illetve az állatgyógyászati készítményt egynél többször alkalmazni. Az ismételt kezeléseket a méhek nem tolerálják jól. Amennyiben a dolgozó méheket egy generáción belül egynél többször kezelik, az a méhek károsodását és a család gyengülését eredményezheti. Az újrafertőződés elkerülése érdekében az egyazon méhészeten belüli, összes családot egyidejűleg kell kezelni. Kerülni kell a kaptárak megzavarását a kezelést követő napokban. Az Oxybee nem alkalmazható, mézes lépek jelenlétében. 

Vemhesség, laktáció vagy tojásrakás idején történő alkalmazás:

Nem értelmezhető. 

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:

Nem ismert. Kerülni kell az egyéb atkaölő szerekkel történő egyidejű alkalmazást, mivel az a méhekre fokozott toxikus hatást jelenthet. 

Beadás módja csurgatás
Hatóanyag oxálsav
Családra elég/kiszerelés min. 16

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók