Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

PolyVar Yellow 275 mg impregnált csík méhkaptárban való alkalmazásra 10csík/csomag

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Gyártó: Bayer
Szállítási díj: 1.710 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Raktáron

Vényköteles termék, melynek webáruházban történő értékesítése a jogszabályok értelmében tilos. Vásárlással kapcsolatos információkért vegye fel velünk a kapcsolatot

PolyVar Yellow 275 mg impregnált csík méhkaptárban történő alkalmazásra. A csíkot a kaptár bejáratába kell helyezni. Egy átlagos méhkaptárban két csíkot kell használni.

Hatóanyag: egy impregnált csík 275 mg flumetrint tartalmaz.

Kiszerelés: 10 csík/csomag

  • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
  • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

Alkalmazása:

A kezelést röviddel a mézhordás és a pergetés után kell elkezdeni, amikor a méhek repülési aktivitása még elég magas a megfelelő kezelési hatékonysághoz és az egészséges téli fejlődéshez. A kezelést 9 héten át kell folytatni az aktív repülési időszak végéig, de a kezelés időtartama nem haladhatja meg a 4 hónapot. Amennyiben az atkahullás a kilencedik hét végén is folyamatos, a kezelést tovább kell folytatni. Ily módon a kezelési időszak általában lefedi a horizontális (pl. rablás általi) atkafertőzés kritikus időszakát. 

A csíkot a kaptár bejáratához kell rögzíteni, úgy hogy a méhek a kaptárba berepülni vagy a kaptárt elhagyni csak a csík lyukain keresztül tudjanak. Ügyelni kell rá, hogy az impregnált csíkok lyukai és teljes felülete ne legyen letakarva, hogy a méhek szabadon érintkezhessenek vele, illetve hogy a kaptár szellőzése biztosított maradjon. A csíkok kialakítása nem befolyásolja az elhullott méhek szabad eltávolítását. A csíkokat nem szabad elvágni.

A csomagolás csak az impregnált csíkokat tartalmazza, azonban a csík felhelyezéséhez a kaptár típusától és a bejárat méretétől függően további eszközök, mint szegecsek, kapcsok, szögek vagy fadarabok lehetnek szükségesek. A csíkokat különböző módon belülről vagy kívülről is lehet rögzíteni.

Azokon a kaptárakon, amelyek széles bejárattal rendelkeznek, két csíkot kell rögzíteni egyvonalban.

Azokon a kaptárakon, melyek kis bejárattal rendelkeznek, két impregnált csíkot kell az éleinél "L" alakban egymás mellé illeszteni, mint egy téglatestet, a bejárat előtt.

Az impregnált csíkot nem szabad ismételten felhasználni.

Élelmezés-Egészségügyi várakozási idő:

Méz: nulla nap.

Mézhordás alatt nem használható.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

A készítmény felhelyezése után a méhek a kaptár bejáratánál pár órán keresztül fürtöt alkothatnak. Magas hőmérséklet esetén a kaptár megfelelő szellőzését biztosítani kell. A PolyVar Yellow készítményt extrém magas külső hőmérsékleti körülmények között nem tesztelték. A készítmény a kijáró szűkítőkhöz hasonló mértékben befolyásolhatja a kaptár szellőzését, így szükség esetén a szűkítők időleges eltávolítása javasolt.

Beadás módja kaptár bejáratába helyezés
Hatóanyag flumetrin
Családra elég/kiszerelés 5

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók