Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > > >

Tik-Tak 125mg/ml külsőleges oldat mézelő méheknek A.U.V.

Csatolt dokumentumok

Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2019. június 18.
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Vényköteles termék

Vényköteles termék, melynek webáruházban történő értékesítése a jogszabályok értelmében tilos. Vásárlással kapcsolatos információkért vegye fel velünk a kapcsolatot

 

A Tik-Tak amitráz hatóanyagú állatgyógyászati készítmény, mely mézelő méhek varroa destructor fertőzöttségének kezelésére, vagy a fertőzöttség gyanúja esetén diagnosztikai célt szolgál.

Az alábbi esetekben alkalmazható:

 • Késő nyáron, az utolsó pergetés után 1-2 nappal
 • Diagnosztikai kezelés
 • Záró kezelés késő ősszel

 

A termék ára: 12 535 Ft (9 870 Ft + ÁFA)

Kiszerelés: 10 ml

 • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
 • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

Hatóanyag: Amitráz 125 mg/ml

Mézelő méhek Varroa destructor fertőzöttségének kezelésére, vagy a fertőzöttség gyanúja esetén diagnosztikai célra. Alkalmazható az alábbi esetekben:

Aeroszol fajtája

Külső hőmérséklet

Expozíciós idő

Vizes emulzió

 

Acetonos oldat

10oC felett

 

-5 oC-tól +10 oC-ig

120 másodperc

 

30 másodperc

 • Diagnosztikai kezelés: A fertőzöttség mértékének felderítésére az állomány legalább 100%-nál diagnosztikai füstölés végezhető a mézhordás idején kívül.

 • Ellenjavallatok: 

  Mellékhatások:

  Célállat:

  Adagolás, alkalmazási módok céllállat fajonként:

  Applikáció füstöléssel

  A készítmény alkalmazása előtt a lépeket el kell rendezni a kaptárban oly módon, hogy egy kb. 4 cm rést kell kialakítani a szélső lép és a kaptár fala között. A csíkot a kaptár felső harmadában kell rögzíteni. A csík felső sarkától kb. 1 cm-re lyukat kell készítnei a szélső lépbe bevert szeg vagy kampó számára. A Tik-Tak 125 mg/ml külsőleges oldatot közvetlenül alkalmazás előtt a csík felső felébe, a lyuk közelébe, kb. 3 cm magasan kell rácseppenteni.

  A parázsló csíkot függőlegesen kell rögzíteni egy szöggel, úgy hogy a távolság a csík és a szélső lép, valamint a csík és a kaptár fala között 2-2 cm legyen. A kaptár minden nyílását 30 percre be kell zárni. A méhcsaládot folyamatosan ellenőrizni kell, amíg a kaptár kijárónyílásai zárva vannak. Amennyiben a Tik-Takot diagnosztikai céllal használjuk, alkalmazás előtt a kaptár teljes alját ki kell bélelni papírral, amit 12-24 óra elteltével ki kell venni a kaptárból és a lehulott anyag teljes mennyiségét át kell vizsgálni és a lehullott atkákat megszámolni. Alkalmazás után 1 órával a szöget a szélső lépből el kell távolítani, és ellenőrizni kell, hogy a teljes csík leégett-e. Amennyiben az izzás korábban megszűnt a kezelést meg kell ismételni.

  Applikáció aeroszollal

  Vizes emulzió előállítása:

  Acetonos oldat készítése:

  Adagolás:

   

  Erős családok kezelésénél (például amelyek 2 fiókot lefednek), a táblázatban feltüntetett expozíciós időt az alábbiak szerint kell meghosszabbítani:

  – vizes emulzió esetén és 15 oC külső hőmársáklet esetén:     30 másodperccel

  Különösen gyenge családoknál a táblázatban megadott expozíciós időt arányosan csökkenteni kell. 1,5 ml/perc éertéknél kisebb kibocsátású generátorok esetében az expozíciós időt ugyanolyan módon leéé növelni, mint erős családok esetében. A generátor fúvókájánál a kaptár bejáratát jól el kell tömíteni – erre a legmegfelelőbb egy nedves ruha. A kezelést követően a kaptárt 30 percen keresztül zárva kell tartani.

  Az eőírt adagolási értékeket szigorúan be kell tartani!

  Méz: 0 nap

  Különleges tárolási előírások:

  25°C alatt, az eredeti csomagolásában közvetlen napfénytől védve tárolandó. Fagyástól óvni kell. Ezt az állatgyógyászati készítményt csak a címkén és a dobozon feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni!

  Az előírás szerinti higítás után azonnal felhasználandó.

  Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:

  A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:

  Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:

  Alkalmazás közben tilos enni, inni, dohányozni. A használatot követően kezet kell mosni.

  Füstöléssel való alkalmazás esetén a kaptár aljába meggyújtás előtt a papírcsík alá egy 15×15 cm-es fémlapot, vagy aluminiumfóliát kell helyezni. Alkalmazás után 1 órávaé tűzvédelmi szempontból a kaptárt ellenőrizni kell.

  Nem állnak adatok rendelkezésre.

  Túladagolás esetén viselkedési zavarok (nyugtalanság, fokozott izgalmi állapot) jelentkezhet, mely súlyos esetben a méhek pusztulásához vezethet. Túladagolás esetén a készítményt el kell távolítani a méhkaptárból.

  Kompatibilitási vizsgálatok hiányában ezt az állatgyógyászati készítményt tilos keverni más állatgyógyászati készítménnyel.

  A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknem megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény és csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre. Az állatgyógyászati készítmény nem kerülhet sem a szennyvízbe, sem a háztartási hulladékba.

Beadás módja füstölés
Hatóanyag amitráz

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő