Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Varidol 125 mg/ml oldat mézelő méhek részére A.U.V. 5 ml

Csatolt dokumentumok

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Gyártó: Bee Research Institute Ltd.
Szállítási díj: 1.710 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Raktáron

Vényköteles termék, melynek webáruházban történő értékesítése a jogszabályok értelmében tilos. Vásárlással kapcsolatos információkért vegye fel velünk a kapcsolatot

Mézelő méhek varroa destructor fertőzöttség vagy annak gyanúja esetén használható, mikor a család nem, vagy csak kis területen rendelkezik fedett fiasítással.

Kiszerelés: 5 ml

  • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
  • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Varidol 125mg/ml A.U.V. méhek gyógykezelésére

A ható- és segédanyagok megnevezése

Hatóanyag: Amitráz 125mg/ml
Segédanyagok:
Tetraisopropyldiphenylcarbodilimide (Stabaxol 1)
Nonoxinol (Ethylan KEO)
Aromatic carbohydrates C10 –C13 (Solvesso)
Strips: celulose paper, mixture of nitrates

Célállatfajok
Mézelő méh (Apis mellifera L.) családok.

Indikációk a célállatfajokra vonatkozóan
Méhek Varroa atka fertőzöttsége: Varroa destructor fertőzöttség vagy annak gyanúja esetén mikor a család nem vagy csak kis területen rendelkezik fedett fiasítással. (nem vagy csak kis területen található fedett fiasítás a kaptárban). Kezelés módja:Varroa fertőzöttség diagnosztikájára és kezelésére az október 1.-től április 15.-ig terjedő időszakban.

Adagolás és alkalmazás módja
A készítmény hatóanyagát a kaptáron belül az izzó füstölőcsíkból felszabaduló füst vagy a speciális porlasztókészülékkel előállított aeroszol juttatja el a méhekhez.
Applikáció füsttel
Egy méhcsalád kezelésére két csepp (6,2mg hatóanyag) készítményt kell cseppenteni a füstölőcsíkra. Amennyiben egy méhcsalád dupla kaptárt foglal el a készítmény mennyiségét négy cseppre kell növelni. Gyenge családok kezelésére a füstölőcsíkra elegendő egy csepp készítményt cseppenteni. Miután a készítmény az egész füstölőcsíkot átitatta, gyújtsuk meg úgy, hogy a csík csak parázzsal égjen ne lánggal. A parázsló csíkot a kaptár felső harmadában függőlegesen rögzítsük. A kaptár minden nyílását be kell zárni. Fél óra eltelte után a kaptár bejáratait ki kell nyitni. A kezelést Október 1. és Április 15. között végezzük mikor a méhek nem repülnek és a külső hőmérséklet meghaladja a +10oC-ot.
Applikáció aeroszollal
Egy közepesen erős család kezelésére 3ml 1,64% vizes vagy acetonos oldat elegendő, amely megfelel 6,2mg (2csepp) hatóanyagnak. Az aeroszol applikációt speciális aeroszol képző készülékkel végezzük a kaptár bejáratán keresztül. A készítmény adagolása a VAT 1a típusú készülék előírt nyomás és hőmérséklet értéke alapján került meghatározásra. Egy közepesen erős család esetében a kezelés időtartama vizes oldat esetén 120 másodperc, acetonos oldat esetén 30 másodperc. Nagyon erős vagy gyenge családok esetén a kezelési idő az aeroszol képző készülék gyártójának ajánlása alapján változtatható. A kezelést követően a kaptárt 30 percen keresztül zárva kell tartani. A kezelést nappal -5oC-os hőmérséklet felett kell végrehajtani az Október 1. és Április 15. közötti időszakban mikor a méhek nem repülnek.

Ellenjavallatok
Nem alkalmazható az április 16.-tól szeptember 30.-ig terjedő időszakban mikor a kaptárakban nagy mennyiségben található fedett fiasítás és emberi fogyasztásra kerülő méz.

Mellékhatások (előfordulási gyakoriság és jelentőség)
Nem ismertek.

Élelmezés egészségügyi várakozási idő
Méz: 0nap

Tárolásra vonatkozó előírások
25oC alatt tárolandó. Száraz, napfénytől, fagytól védett helyen tartandó.

Az alkalmazásra vonatkozó különleges figyelmeztetések

Túladagolás (tünetek, antidotumok): túladagolás fokozott izgalmi állapotot okoz és a készítmény taglóhatása
miatt a méhek a kaptár aljára esnek. Intézkedés: a kaptár gyors szellőztetése.

Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz

Mivel a kezelés alatt a repülő nyílások zártak, ezért a családokat folyamatosan ellenőrizni kell, amennyiben a méhek erős izgatottsága tapasztalható a repülő nyílásokat azonnal ki kell nyitni.

Az állatok kezelését végző személyekre vonatkozó személyre vonatkozó különleges óvintézkedések
Alkalmazás közben tilos étkezni, kerülni kell a készítmény belégzését és bőrre vagy szembe kerülését. Alkalmazás során védőruházatot, védőszemüveget, gázmaszkot és gumikesztyűt kell viselni. Zárt térben aeroszol formában nem alkalmazható, az alkalmazás helyének 5 méteres körzetében gázmaszkot kell viselni. Dohányzás és nyílt láng használata tilos.
Bőrre kerülés esetén az oldatot bő vízzel le kell mosni.

A fel nem használt készítménynek vagy hulladékának kezelésére vagy megsemmisítésére vonatkozó utasítások
.
A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatóságok követelményeinek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény hulladékai természetes vizekbe, talajba nem kerülhetnek.

Kiszerelési egységek
5ml készítmény barna cseppentős üvegben és 50 párologtató csíkkal PE tasakba csomagolva.

Beadás módja füstölés
Hatóanyag amitráz 12,5%
Családra elég/kiszerelés 50

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!