Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Crystalyx Extra Energy nyalótömb 22,5 kg

Ár:
32.760 Ft (25.795 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 3.439 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Raktáron

A CRYSTALYX nyalható energiatakarmány, alapja egy melasz- és pálmaolaj-tartalmú vivőanyag, amelyhez a termékkövetelmények függvényében fehérjehordozókat, ásványi anyagokat és vitaminokat adnak. Magas elfogadási szintjének, ízletességének és az időjárási tényezőkkel szembeni kiváló ellenálló képességének köszönhetően a leggyakrabban használt ilyen típusú termék Európában.

Az állatoknak megfelelő mennyiségű nyomelemre, ásványi anyagra és vitaminra van szükségük, melyeket a takarmány mellett minden nap meg kell kapniuk. A szervezet ugyanis sem előállítani, sem tárolni nem tudja azokat elegendő mennyiségben, viszont az állati anyagcsere működéséhez feltétlenül szükségesek. A CRYSTALX etetésével javul a szerves anyag emészthetősége, kb. 50-70%-kal nő meg a rostemésztő baktériumok aránya a bendőben, és egyidejűleg nő a takarmánybevitel is.

Menny.:db

 • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
 • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

A CRYSTALYX Extra Energy segít:

 • …fedezni az extra energiaigényt csúcsteljesítmény esetén (NEL 10,3MJ/kg-os extra magas energiasűrűségével)
  • amikor a laktáció beindul és csúcson van,
  • amikor az újravemhesítés a cél,
  • amikor a legelő minősége romlik,
  • amikor a takarmány energiatartalma nem megfelelő,
  • amikor a takarmány minősége nem egyenletes.
 • …fedezni az ásványi anyag-, a vitamin- és fehérjeszükségletet.
 • …növelni a tejtermelést.
 • …optimalizálni és megőrizni az egészségi állapotot és termékenységet.
 • …minimalizálni az ellést követő energiahiányos állapotot.

Általános etetési irányelvek:

Átlagos felvétel hozzávetőlegesen 100-200g (kis kérődzőknek kb. 40g) állatonként, naponta. Ha az állat első alkalommal fogyasztja a CRYSTALYX-ot, a bevitelt az első 10-20 napban meg lehet duplázni. A termék fogyasztása esetén más nyalósó adagolása fölösleges és a magas sóadagolás miatt ellenjavallt.

Juhoknál, kecskéknél, valamint vadon élő kérődzőknél is használható.

Ha valaki ránéz a képre azt mondhatja, hogy ez egy melaszos nyalósó. De téved! A képen látható terméknek semmi köze a nyalósókhoz. A legtöbbjében még só sincs (lásd beltartalmi tábla). Akkor mi is ez valójában?

Ez egy késztáp, csak speciális a formája és az adagolási módja.

Speciális főzési eljárással készült termék, a pálmaolajat és a melaszt alacsony hőmérsékleten és magas nyomáson összefőzik. Ekkor távozik a víz, így a késztermék szárazanyag tartalma eléri legalább a 95%-ot. A gyártás során a massza lehűtése után, hozzáadják a fehérjéket, védett zsírt (pálmaolaj kalcium szappanja), az ásványi anyagokat és a vitaminokat. Ezt követően a tálakba helyezik, és szobahőmérsékletűre hűtik. Így készül el a CRYSTALYX termék, típustól függően más és más beltartalommal. A termék elsődleges feladata, hogy stimulálja és támogassa a bendőflórát. CRYSTALYX fogyasztás hatására javul a bendőflóra, hatékonyabban kezd el működni, és mindezeken túl kb. 50-70%-kal nő a rostemésztő baktériumok aránya. Továbbá nő a nyáltermelés is, mivel az állatok a CRYSTALYX-ot nyalással veszik fel. A nyál pedig egy igen kiváló puffer, ami segít a bendő működésében. A termék fogyasztásának hatására nő a takarmány felvétele és javul a felvett takarmány emészthetősége, még a nagyon rossz minőségű, gyenge beltartalmú szénák, szenázsok esetében is. Ezáltal az állatok nagyobb termelésre képesek, növekszik a napi testtömeg-gyarapodás és magasabb lesz a tejtermelés.

A szaporodásbiológia mutatók is javulni fognak, az állatok előbb és könnyebben vemhesülnek. Nagyobb lesz az ikerellések és a leellett anyák számának aránya. A magyarországi tapasztalatok alapján a tavaszi és őszi üzekedési időszak után 0,2-0,3 báránnyal több született állomány szinten a korábbi évek átlagához képest. Különösen feltűnő volt még a tenyésztők számára, hogy a 100 anyára vetített leellett állatok száma soha nem volt ilyen magas. Ez különösen az idei évben kimagasló, a borsodi és délalföldi régióból érkezett visszajelzések alapján, ahol már huzamosabb ideje használják a CRYSTALYX termékeket. Az első kipróbálás alkalmával megfigyelhető volt, hogy az üzekedés a CRYSTALYX használatát követően 2 hétre robbanásszerűen beindult.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy ez mekkora fogyasztással jár. A CRYSTALYX termékekből a juhok, kecskék átlagosan 20-40g-ot fogyasztanak el. Attól függően, hogy milyen fajtájúak, méretűek, korúak és milyen a tenyésztési irányuk. Az eddigi magyarországi tapasztalatok azt mutatják, hogy merinós állományok átlagosan 6-8 g CRYSTALYX ENERGY terméket ettek meg, az első két hét eltelte után, amikor is megtörtént az állatok feltöltődése és hatékonyabb lett a bendőműködés. Sokan félve néznek a CRYSTALYX-ra, mert más termékekkel volt olyan tapasztalatuk, hogy az állatok hirtelen nagy mennyiséget vettek fel belőle, ami emésztési problémákat okozott. A CRYSTALYX-szal ez nem lehetséges. A termék olyan kemény, hogy az első kinyitás alkalmával az állatok nem is képesek fogyasztani, mivel a szárazanyag-tartalma 95% fölött van. Meg kell várni, hogy 1-2 óra alatt a levegő nedvességéből felvegyen egy kicsit, így a felső 1-2 mm-es réteg válik lenyalhatóvá. Ezt követően az állatok elmennek a tömegtakarmányhoz és abból fogyasztanak, majd kis idő múlva visszatérnek egy-két újabb nyalintásra.

A Crystalyx és az Impavidus garantálja, hogy 

tejelő marha esetén:

 • Az ellés után és a teljes laktáció során optimalizálja a bendőműködést, nő a takarmányfelvétel.
 • Nő a tejtermelés, javulnak a tej minőségi mutatói.
 • Jelentősen csökken a magzatburok-visszatartásos és ellési bénult esetek száma.
 • Rövidül az ellések közötti idő, javul a spermaindex.
 • Látványosan javul az állatok egészségügyi állapota.

húsmarha esetén:

 • Jelentősen nő a testtömeg-gyarapodás.
 • A termékenyítés garantáltan 90% fölé ugrik.
 • Több és egészségesebb borjú születik.
 • Rövidül az ellések közötti idő.
 • Látványosan javul az állatok egészségügyi állapota.

kiskérődző esetén:

 • Javulnak a szaporodásbiológiai mutatók, az állatok előbb és könnyebben vemhesülnek, növekszik az ikerellések száma.
 • Jelentősen nő a fejési átlag a tejhasznú állományoknál.
 • Az anyák a laktáció végén se merülnek ki, maximális mennyiségű és minőségű tejjel látják el az utódokat.
 • Növekszik a napi testtömeg-gyarapodás.
 • Látványosan javul az állatok egészségügyi állapota.

Összetevők
Nyersfehérje 12%
Karbamid 6,9%
Nyersrost 0,1%
Nyerszsír 14%
Nyershamu 17,5%
Kalcium 3%
Foszfor 1%
Magnézium 0,3%
Nátrium -
Cukor 35%
NEL 10,3MJ/kg
ME 16MJ/kg
Mangán 900 mg
Cink 900 mg
Réz -
Jód 60 mg
Kobalt 12 mg
Szelén 9 mg
A-vitamin 100.000 N.E.
D3-vitamin 20.000 N.E.
E-vitamin 350 mg
C-vitamin -
Nikotinsav -

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2018. 08. 15.
Juhok szivesen nyalogatták, szinte harapták a terméküket. 90 db anyajuh napi 1 vödörrel fogyasztott el. Pároztatás előtt kapták a nyalótömböt, az eredményről még csak később tudok nyilatkozni.