Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ecocid-S 50 g

Ár:
1.250 Ft (984 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 1.710 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Előrendelhető

Vízben oldódó por (Solubile Pulvis) fertőtlenítésre.

Fertőtlenítő szer: 
• Biocid készítmény állatgyógyászati célú fertőtlenítésre. 
• Állatok ivóvizének fertőtlenítésére. 
• Élelem és takarmány/élelmiszer tároló helyek fertőtlenítésére. 

Menny.:db

  • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
  • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

Összetétel: 
Az Ecocid S hatóanyaga a kálium peroximonoszulfát, melynek hatékonyságát a hozzáadott felületaktív, szerves és szervetlen savak puffer rendszer növeli. 

Általános alkalmazási útmutató: 
Az Ecocid S általánosan alkalmazható, nagy hatáserősségű, hatékony és biztonságos fertőtlenítőszer, mely védelmet biztosít minden ismert vírus ellen. Ezen kívül, baktericid és fungicid hatást is kifejt. 

Kiemelkedő biztonságossága és széles biocid hatásspektruma folytán számos különböző célra alkalmazható: 


Állatorvosi intézmények (állomások, rendelők és laboratóriumok): 
Az Ecocid S biztonságosan és hatékonyan alkalmazható bármilyen felületen az összes vírus, Gram-pozitív és -negatív baktérium, valamint gomba elpusztítására. Berendezések, tartályok, üvegáru, kézi műszerek, stb. fertőtlenítésére is alkalmazható.

Állattartó létesítmények: 
Az Ecocid S takarmány-előkészítő helyiségek, istállók, kutyaólak, nyúlketrecek, ketrecek, méhkasok és más, állattartásra szolgáló objektumok és felszerelések felületének fertőtlenítésére használható. 

További alkalmazási területek: 
Járművek, vágóhidak, élőállat piacok helyiségeinek és tereinek, élelmiszer-feldolgozók és raktárak, háztartási készülékek és felületek fertőtlenítése. 
Az elkészített Ecocid S oldatot permet vagy köd alakban, továbbá patafertőtlenítő medencékbe és fertőtlenítő sávokba töltve kell alkalmazni. Megtisztított felületek és eszközök általános fertőtlenítésére 1%-os Ecocid S oldatot kell használni, vagyis az 50 grammos tasak tartalmát 5 liter vízben kell feloldani. A por gyorsabb feloldódása érdekében ajánlatos langyos vizet használni. Ha nagyobb mennyiségű fertőtlenítő oldat szükséges, akkor célszerűbb az 1 kg-os zsák tartalmát 100 liter vízben feloldani. 

Alkalmazási terület / Hígítás, Alkalmazási útmutató/
Zárófertőtlenítésre:
Hígítás: 1:100 (1%)
Az 1%-os Ecocid S oldatot alacsony nyomású vagy más, mechanikus permetezővel kell az előzetesen megtisztított felületekre és eszközökre juttatni, 300 ml/m² mennyiségben. Az állatok 30-60 perc elteltével, ill. a kezelt felületek meg-száradása után költöztethetők vissza.

Eszközök tisztítása-fertőtlenítése: 
Gazdaságokban, keltetőtelepeken takarmány-előkészítő létesítményekben:
Hígítás: 1:200 - 1:33 (0,5% - 3%) a felület szennyezettségétől függően. 
A berendezéseket alacsony nyomású vagy más, mechanikus permetezővel, 300 ml/m² mennyiségben felhordott oldattal kell megtisztítani és fertőtleníteni. A fertőtlenítés időtartama –a kezelt felület szennyezettségétől függően– 15-60 perc. A fertőtlenített felületet tiszta vízzel le kell öblíteni.

Gazdaságok és eszközök erősen szennyezett felületeinek tisztítása és fertőtlenítése:
Hígítás: 1:50-1:33, (2%-3%)
A felületeket és eszközöket alacsony nyomású vagy más, mechanikus permetezővel, 300 ml/m² mennyiségben felhordott oldattal kell megtisztítani és fertőtleníteni. A fertőtlenítés időtartama 30 perc; ennek letelte után a felületet tiszta vízzel le kell öblíteni.

Ivóvíz-ellátó rendszerek fertőtlenítése:
Záró-takarítás és -fertőtlenítés: 
Hígítás: 1:200 (0,5%)
A víztartályt és a vízvezetékrendszert Ecocid S oldattal kell feltölteni. A fertőtlenítés időtartama 60 perc, ennek letelte után tiszta vízzel alaposan át kell öblíteni a rendszert. 

Ivóvíz folyamatos fertőtlenítése:

Hígítás: 1:1000 (0,1%)
Az Ecocid S port a víztartályban lévő vízben kell feloldani (vagy önműködő adagoló berendezéssel adagolni) a 0,1%-os koncentráció eléréséig.

Fertőtlenítő sáv járműkerekek, lábbelik, továbbá állatok patáinak fertőtlenítésére:
Hígítás: 1:100 (1%)
A fertőtlenítő sávokban vagy patafürösztő medencékben lévő oldat elszennyeződéséig, legkésőbb azonban 4 napig használható. 

Levegőfertőtlenítés: 
Levegőfertőtlenítés csoportos (legfőképpen légúti) megbetegedések terjedésének megakadályozása céljából. 
Hígítás: 1:200 (0,5%) 
A fertőtlenítést a helyiség alapterületének minden 10 m²-ére 1 liter oldatot számítva, rendkívül finom permetet előállító, nagy nyomású berendezéssel vagy háti permetezővel kell elvégezni.

Hideg ködölés: 
Hígítás: 1:100 (1%) 
Az épület (istálló) kiürítése után mechanikus ködgenerátorral, a helyiség alapterületének minden 10 m²-ére számítva 1 liter oldatot kell kiszórni, majd 30 percig hatni hagyni. Az állatok 30-60 perces szellõztetés után telepíthetõk vissza a fertőtlenített épületbe. 

Meleg ködölés: 
Hígítás: 1 : 25 (4%) 
Először ködképződést elősegítõ anyagot kell az oldószerként használandó vízhez adni, 15:85 arányban, ez után következhet az Ecocid S por hozzáadása. Az épület (istálló) fertőtlenítését termikus ködgenerátorral, a helyiség alapterületének minden 40 m²-ére számítva 1 liter oldatot kell kiszórni, majd 30-60 percig hatni hagyni. Az állatok 30-60 perces szellőztetés után telepíthetők vissza a fertőtlenített épületbe. 

Mellékhatások és elsősegélynyújtás:
Ha a permet belélegzése légúti irritációt okoz, akkor a dolgozót ki kell vinni a munkaterületről a szabadba. Ha a köhögés, fuldoklás, légúti sípolás jelentős panaszokat okoz vagy nem szűnik meg rövid időn belül, akkor orvoshoz kell fordulni. A bőrre került oldat irritációt okozhat. A szennyeződött ruházatot el kell távolítani, a bőrt vízzel alaposan le kell öblíteni. Ha az irritáció ezt követően sem szűnik, orvoshoz kell fordulni. 
A szembe jutott oldat károsodást okozhat. Elsősegélyként a szemet (a szemhéj feltárása után) tiszta vízzel vagy élettani sóoldattal, legalább 15 percen keresztül kell öblíteni kell, majd orvoshoz kell fordulni. 
Az oldalt véletlen lenyelése után heves tápcsatorna-irritáció jelentkezhet. A mérgezettet tilos hánytatni. A szájüreget vízzel alaposan ki kell öblíteni. Ha a mérgezett eszméletén van, akkor bőséges mennyiségű vizet kell itatni vele. Azonnal orvoshoz kell fordulni.

Vegyszer maradványok és csomagolóanyagok kezelése:
A fel nem használt vegyszer maradékot és annak kiürült csomagolását a hulladékkezelésre vonatkozó előírásoknak megfelelően kell megsemmisíteni. 

Biztonsági intézkedések és egyéb útmutatások: 
A termék felhasználásakor védőruhát és lábbelit, gumikesztyűt, védőszemüveget vagy arcmaszkot kell viselni. A készítményt szorosan lezárt, eredeti csomagolásban, nedvességtől védve, 30 °C alatti hőmérsékleten kell tárolni. Gyermekek elől gondosan el zárva és gyúlékony anyagoktól elkülönítve tartandó. A csomagolás felbontása után ajánlatos a kiszerelésben lévõ teljes anyagmennyiséget felhasználni. A fertőtlenítés során használt eszközöket (permetező, magas nyomású tisztítóberendezés, ködgenerátor) a munka befejezése után azonnal át kell öblíteni vízzel. 

Kiszerelés: 
50 g, 1 kg és 2,5 kg 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek