Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Atka elleni védelem oxálsavval

A méhcsaládokra meglehetősek sok veszély leselkedik, éppen ezért mindegyikre alaposan fel kell készülnöd, hogy megvédhesd a kaptárt. Ez abban az esetben is igaz, ha az atkák elleni védekezés kerül napirendre.

Az oxálsav a hangyasav és a tejsav mellett az egyik leghatékonyabb oldat, ami segít a nem kívánatos paraziták eltávolításában, kiirtásában. Az alkalmazást illetően két lehetőség áll rendelkezésre: az oldat befecskendezése egy adagoló pálca segítségével, valamint a hőtermeléssel történő elpárologtatás. Az, hogy melyik bizonyul ideális választásnak, sok mindentől függ. A párologtatás esetében például egyéb eszközökre, illetve egy 12 Voltos akkumulátorra is szükség van. A kúraszerű kezelést minden esetben a fészek, illetve a fiasítás közelében érdemes kezdeni, majd 2-3 szünetet kell hagyni.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy első alkalommal az oxálsav alkalmazása 85%-os sikerrel jár, a második viszont már 94%-os hatékonyságú, éppen ezért nem érdemes a második kört lespórolni. Az oldat által kiváltott hatást persze sok tényező befolyásolja, többek között az időjárás, illetve a méhcsalád erőssége, egészségi állapota. A befecskendezett vagy elpárologtatott oldat mennyiségére minden esetben nagy figyelmet kell szentelni, ha ugyanis túlzásba esel, akkor azt megsínylik a méhek, extrém esetben pedig el is néptelenedhet a kaptár. A méhészboltunkban többek között az oxálsavat tartalmazó készítményeket is megtalálod, melyek alkalmazásával hatékonyan veheted fel a kesztyűt az atkák ellen.

Tartalomhoz tartozó címkék: oxálsav méhészbolt