Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Macskafű

Macskafű

A lakásban tartott macskák a kijárós társaikkal ellentétben nem tudnak hozzájutni a kertben lévő friss fűfélékhez, amelyek nélkülözhetetlenek az emésztő szervrendszerük megfelelő működéséhez.

MACSKAFŰ

A lakásban tartott macskák a kijárós társaikkal ellentétben nem tudnak hozzájutni a kertben lévő friss fűfélékhez, amelyek nélkülözhetetlenek az emésztő szervrendszerük megfelelő működéséhez.

A házimacskák akár napjuk 60%-át is képesek szőrzetápolással tölteni. Így egyáltalán nem meglepő, hogy gyakran kerülnek szőrszálak az emésztőrendszerükbe.  A szőrlabdák nem csupán az Ön számára okoznak gondot meglehetősen kellemetlen eltakarításukkal, hanem macskája egészségére is veszélyt jelentenek, és székrekedéshez vezethetnek. 

Míg a kint élő macskák könnyedén hozzájuthatnak egy kis emésztésüket segítő fűhöz, növényhez, addig a csak házban, lakásban tartott macskák számára mindez nehézséget okoz. Nem egyszer ez oda vezet, hogy a benti cicák szobanövényeket kezdenek el rágcsálni, amelyek akár mérgezőek is lehetnek számukra. Ezért mindig gondoskodni  kell arról, hogy legyen - a kedvencük számára jól elérhető módon -  macskafű.

A problémára rendkívül egyszerű a megoldás, hiszen csak be kell szerezni egy-két tálcás kiszerelésű macskafű/cicafű magot, amit a használati utasításnak megfelelően kell kicsíráztatni. Ezt követően az öntözés hatására a fű megnő és a cicád kedvére „legelhet” belőle. Itt érdemes megemlíteni, hogy néhány cica magától nem hajlandó cicafüvet fogyasztani még akkor sem, ha előtte van. Ha a tied is közéjük tartozik, akkor érdemes pár szálat levágnod a már kikeltett cicafűből és kézzel megkínálnod vele a kedvencedet. Tény, ez a procedúra időnként eléggé időigényes lehet, és többször is meg kell próbálnod, amíg a cica hajlandó megkóstolni a füvet. Ha ez sikerült, akkor nyert ügyed van és idővel már nem kell kézből etetned vele a kedvenced, mivel magától is fog a cicafűből fogyasztani.

A cicafű elsősorban a benne lévő természetes növényi rostok, klorofil, vitaminok és ásványi anyagok miatt fontos a macskák számára, de emellett hathatós segítséget nyújt a mosakodás közben lenyelt szőr természetes módon történő kiürülésében is. 

A macskafű/cicafű egy kimondottan olcsó termék, és egész évben termeszthető a lakásban, akár még egy szekrény tetején, vagy az ablakpárkányon is.

Pet Shopunkban és webáruházunkban is kapható a mindig kiváló minőséget képviselő Camon macskafű.

https://www.barzoo.hu/macskafu-5827