Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Nasonov rajbefogó feromon 2 db/csomag

Csatolt dokumentumok

Ár:
2.200 Ft (1.732 Ft + ÁFA)
Szállítási díj: 1.710 Ft
Elérhetőség:Raktáron: szállítás 1 munkanapon belül
Központi raktáron: szállítás 4 munkanapon belül
Előrendelhető: a szállítási időről e-mailben értesítjük
Raktáron

SWARM CATCH WITH NASONOV - „ rajbefogó ” feromon

Mikor használjuk?

  • Kóbor rajok befogására

A méhészek egyik legnagyobb problémája a rajzás. A Swarm Catch feromon képes rajok befogására, megakadályozza a kifejlett munkásméh létszám, illetve a méztermelés csökkenését.

Figyelem! Más (nem saját) raj véletlenszerű befogása esetén, ajánlott a Varroa atka ill. a Nosema elleni védekezés/megelőzés. 

Menny.:db

  • Többéves állatgyógyászati tapasztalattal rendelkező csapat
  • Kiszállítás akár 24 órán belül

Leírás és Paraméterek

A Nasonov feromont a dolgozók bocsájtják ki, hogy azokat a méheket, melyek nem találnak vissza a családjukhoz, visszaterelje a kaptárakba. Ezen illatanyag terjesztéséhez a méhek megemelik potrohukat, amely Nasonov feromont tartalmaz és szárnyukkal élénken legyezni kezdenek. Ezt gyakran a kaptár bejáratánál teszik. Amikor a rajzó méhek elkezdenek csoportosulni, akkor a korán érkező méhek „illatventillációt” alkalmaznak a többiekkel szemben. A szintetikusan előállított Nasonov feromonok a rajokat az üres kaptárak, illetve a rajbefogó ládák felé irányítják.

A Swarm Catch egy kis műanyag csőben lévő feromon. A csövet ne nyissuk ki! A feromon a műanyagon keresztül fejti ki hatását.

Kereteket tartalmazó kaptárba erősítsük fel a feromont, ajánlatos a kaptárt nem közvetlenül a földre helyezni, úgy hogy a kaptár bejárata dél felé nézzen. A saját méhészetből származó családok befogása érdekében az e célra hasznát kaptárat helyezzük legalább 250 m-re a többi családtól. A távolság fontos, mivel a felderítő méhek természetes módon a szülői kaptártól távol választanak fészekhelyet.

Tárolás:

Felhasználásig tároljuk fagyasztóban! Használat során tartsuk zárva, a röpnyílás melletti keretre helyezzük el! A cső végén van egy kis fogantyú, amin keresztül tű, vagy szeg vezethető át, s így a kerethez illeszthető a képen látható módon.

Ne szúrjuk át a csövet, a feromon a műanyagon keresztül fejti ki hatását!

Ajánlatos gumikesztyű viselése a műanyag csövecske behelyezésekor! Az illatanyagot tartalmazó csövecske újra használható, amennyiben a két felhasználás között a termék visszafagyasztásra került. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!