Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Pet Blog

Pet Blog

Lassan beköszönt a tavasz, amivel együtt jár kedvencünk vedlése is, amikor a meleg, tömött, téli bundáról tavaszira váltják azt. A vedlést egyrészt az időjárás megváltozása, a melegebb napok száma, valamint a nappalok hosszabbodása is befolyásolja. Kedvenceink megszabadulnak a meleg aljszőrzettől és egy kevésbé hőtartó bundára cserélik azt. A szőrcsere akár hat hétig is eltarthat. A fiatalabb állatoknál ez a folyamat gyorsabb, mint az időseknél.

Télen nem szükséges védekeznünk az élősködők ellen? Gyakran halljuk: télen nincs kullancs, így nem védekeznek ellene. Ez sajnos tévhit, ugyanis napjainkban enyhék a telek, így a kullancsok és az általuk okozott betegségek egész évben veszélyt jelentenek kedvencünk számára.

Érdemes az őszi/téli időszakban is védekezni tehát az élősködők ellen, még akkor is, ha csak az udvaron van kedvencünk, esetleg rövid sétákat teszünk vele.

Az elmúlt hetekben több olyan esetünk is volt a rendelőnkben, amikor csont etetése miatt probléma adódott, ezért orvosi beavatkozásra volt szükség. Szerencsére mindenki megúszta műtét nélkül, ám ez rosszabbul is elsülhetett volna.

Néhány tanács, ötlet, hogyan tegyük elviselhetővé kedvencünk számára a szilvesztert:

Vannak állatok, akik természetükből adódóan félnek a hirtelen, hangos zajoktól. Ha kedvencünk is hasonló mentalitású, érdemes ezt észben tartani a szilveszteri tűzijáték közeledtével és óvintézkedéseket tennünk miatta. Kezelhetjük a dolgot többféle képen is: 
Télen az időjárási viszontagságok kedvencünket is megviselhetik. Ilyen például az alacsony páratartalom és az erős, hideg szél, mely a legtöbb bőrprobléma okozója télen. Sokan ebben az időszakban inkább beviszik kedvencüket a meleg lakásba, hogy megóvják őket, ám a fűtés miatt ott is alacsony a páratartalom, erre érdemes odafigyelni. Néhány tipp, hogy kerülhetjük el a páraszegény környezet miatt kialakult bőr hámlását:
Ahogyan mi is használunk télen különböző vitaminokat szervezetünk szükségleteihez mérten, úgy kedvencünkről se feledkezzünk meg. Kutyánknak, cicánknak is fontos a megfelelő felkészültség a hidegebb időkre. Ahogy a mi, úgy az ő szervezetüknek is szüksége van az immunerősítésre, a megfelelő D vitamin pótlásra, és az ízület védelmére.
Kint élő, vagy ideiglenesen kint tartózkodó kedvenceinket is megviseli ez az időjárás, igyekezzünk megkönnyíteni a dolgukat néhány apróságnak tűnő, ám de annál fontosabb eszközzel. Őszi rovatunk első része a kutyaházak, fekhelyek megfelelő 'béleléséről' fog szólni. Erre a célra ajánljuk a következő, évek során bevált
VETBED® ÁLLATORVOSI FEKHELYEKET - állatorvosok és tenyésztők ajánlásával szerte Európában.